Pravidla pro přihlašování

11.04.2013 09:01

Pravidla pro přihlašování a platby

1) Na našich stránkách organizátor zveřejní akci, stanoví termín pro přihlašování a hrubý odhad ceny za ubytování a dopravu a případné další očekávané výdaje.

2) Po uplynutí termínu pro přihlašování organizátor zveřejní počet přihlášených a dle toho i počet vozů a stanoví přesnější odhad ceny za dopravu dle očekávané průměrné spotřeby použitých vozů, výši zálohy na osobu a termín jejího uhrazení. Zálohy se budou hradit výhradně na k tomu určený účet.

3) Pokud budou ještě volná místa (ideální počet obsazenosti aut je až na výjimky 4-5 osob dle vzdálenosti a charakteru akce) prosíme všechny, aby se snažili o to sehnat mezi svými známými a kamarády další/ho cestovatele a tím pádem se nám podařilo stlačit náklady na minimum.

4) I pro později přihlášené účastníky platí stejné podmínky jako pro ty, kteří se přihlásili ve standardním termínu (platba záloh). Veškerou komunikaci a sdělení podmínek a informací třetí osobě zajistí ten, kdo dalšího účastníka získal. Zálohy na účet nebudou hradit jen ti, kteří se přihlásí tři a méně dnů před odjezdem, výši zálohy zaplatí v hotovosti v den akce.

Zálohy na dopravu

1) Pokud některý ze závazně přihlášených svoji účast z jakéhokoliv důvodu odřekne, má možnost za sebe sehnat náhradníka, s čímž mu mohou pomoci i ostatní. Pokud ho nesežene, jeho záloha na dopravu propadá. Výjimkou jsou případy, ve kterých se podaří náklady na dopravu optimalizovat jiným způsobem (tj. sníží se počet aut - např. z 6 přihlášených nakonec pojede 5, počet aut klesne na 1) - tzn. situace, kdy se odřeknutím účasti nezvýší náklady na dopravu pro zbylé účastníky.

2) Záloha na dopravu se také plně vrací v případě, kdy je akce zcela zrušena.

3) Záloha na dopravu zpravidla slouží k závěrečnému vyúčtování cesty, v případě týdenních dovolených a expedic je část zálohy vybrána na úhradu nákladů během cesty. U společných cest se na spotřebě pohonných hmot a opotřebení na km (R 13 – 0,218 Kč; R 14 – 0,245 Kč; R 15 – 0,271 Kč; R 16 – 0,298 Kč) všichni podílí rovným dílem. Individuální cesty v rámci dovolených/cest se propočítají na skutečný počet účastníků.


Zálohy na ubytování

1) Částka zálohy za ubytování propadá jen v případě, kdy se nepodaří zrušit rezervaci a za nezúčastněnou osobu se bude muset nocleh zaplatit, a to v takové výši, kterou bude požadovat ubytovací zařízení.

2) Záloha na ubytování se vyúčtovává u každé akce individuálně a) zůstane na účtu a slouží k doúčtování pohonných hmot b) slouží k úhradě zálohy za ubytování, zbytek zůstane na účtě k doúčtování nákladů c) slouží k úhradě celého pobytu … vždy je upřesněno.


Sehnání náhradníka v případě zrušení rezervovaného místa a komunikaci s ubytovacím zařízením by v prvé řadě měl zabezpečit ten, kdo svou účast odřekne.

O všech změnách týkajících se počtu účastníků je potřeba OKAMŽITĚ informovat organizátora dané akce.

 

Za SC Barytour

Jana a Petr