Letošní akce?

10.02.2015 15:29

Ahoj všem,

letos to bude s akcemi poněkud složitější, trošku se nám namnožily (a namnoží) svatby, svatební cesty a malé děti + nejistá dovolená atp. Proto bych se dopředu, než se podrobně ponořím do plánů, rád všech zeptal, jestli by letos vůbec byl o nějakou akci zájem. Ve hře jsou opět dvě hlavní akce, a to klasický týden v Alpách (jako každoročně stany v jednom kempu, turistická karta na lanovky, MHD a koupaliště a VHT po kopcích za podpory lanovek). Vzhledem k loňskému, kvůli zimnímu počasí neúspěšnému poznávání rakouskoitalskošvýcarského trojmezí v okolí sedla Reschen pass (Paso de Resia), bychom letos mohli tuto akci zopakovat (snad již úspěšně), ovšem určitě v pozdějším termínu (kvůli velkému množství sněhu minule), cca na přelomu července a srpna. Kemp stejný jako minule i vše ostatní (heslovitě: kemp Thöni, Valentino - cena okolo 10EUR/osoba a noc; karta 3-länder Summercerd Gold - cena kolem 50 EUR/osoba na 6 dní; vzdálenost asi 730km - cena dopravy asi 3000,- za auto včetně DZ; jídlo - vlastní vaření na kartušových vařičích; denní program: lanovkou nahoru, VHT okruh nebo přechod denně cca 10-20km /lze i individuálně dle přání/, lanovkou nebo busem dolů, dle počasí koupání na některém z alpských koupališť, večerní zábava v kempu; odjezd z Brna v sobotu ráno - příjezd příští neděli večer; celková cena bez jídla a pojištění cca 4500,- /dle počtu osob/).

Letošní poznávací cestu bychom mohli podniknout cca v běžném termínu, tedy okolo přelomu srpna a září, na standardních 17 dnů (odjezd pátek odpoledne, příjezd neděle večer). Cílem naší expedice bude Bosna a Hercegovina + pár zajímavostí Srbska a 1-2 dny u moře Chorvatska (nebo BiH). Osa cesty by byla především po horách a nár. parcích, k tomu pár přírodních zajímavostí (soutěsky, vodopády, divoké řeky, jeskyně, ...) , kulturních památek (především kláštery) a technických kuriozit (úzkokolejka) a několik zajímavých měst (Sarajevo, Mostar). Zatím (ve stadiu rozvahy) zamýšlím tuto osu ( v / závorkách není jisté): /NP Fruška Gora (SRB)/ - NP Tara (SRB) - Šarganska Osmica (SRB) - Zlatibor (SRB) - Zvijezda, Drina (BiH) - /NP Kopaonik (SRB)/ - NP Sutjeska (BiH) - /Lebršnik a Zelengora (BiH)/ - Sarajevo - /NP Trebevič (BiH)/ - Bjelašnica (BiH) - bosenské Himaláje Prenj a Čvrsnica (BiH) - Mostar - Kravica slap - moře (HR) - Una slaps + Štrbački buk (BiH) - /NP Kozara (BiH)/ - Balaton nebo maďarské termály. Letos zřejmě bez vícedenních přechodů, nebo max. 1-2 dvojdenní. Jako vždy ochutnávka místní kuchyně, výhodou je pouze cca 2700 najetých km (oproti běžným 4-5000), což umožní strávit více času v přírodě a také to samozřejmě sníží náklady, které bez pojištění a jídla odhaduji na cca 4000,- (cesta, vstupy, polovina noclehů v kempech/horských chatách/ubytovnách).

Prosím všechny o reakci, zda byste měli o některou z uvedených (nebo obě) akce zájem. Pište výhradně sem!!!, ne na můj e-mail, aby si i ostatní mohli vaše reakce přečíst.

Petr

Diskusní téma: Letošní akce?

Datum: 08.06.2018

Vložil: Albertrek

Titulek: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The prostate is a vital section of a male's reproductive system. It secretes fluids that aid in the transportation and activation of sperm. The men's prostate is situated just as you're watching rectum, below the bladder and surrounding the urethra. When there is prostate problem, it will always be really miserable and inconvenient for the patient as his urinary system is directly affected.

The common prostate health issues are prostate infection, enlarged prostate and prostate cancer.



Prostate infection, also referred to as prostatitis, is among the most common prostate-related overuse injury in men younger than 55 years old. Infections with the prostate related are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis is the least common coming from all varieties of prostate infection. It is due to bacteria based in the large intestines or urinary tract. Patients can experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by utilizing antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to help remedy the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is often a condition associated with a particular defect inside gland along with the persistence presence of bacteria inside urinary tract. It can be a result of trauma towards the urinary tract or by infections received from other parts of the body. A patient may go through testicular pain, lower back pains and urination problems. Although it is uncommon, it is usually treated by removal from the prostate defect followed by the use antibiotics and NSAIDs to treat the redness.

Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% of prostatitis cases; however, researchers have not yet to ascertain the sources of these conditions. Some researchers believe that chronic non-bacterial prostatitis occur as a result of unknown infectious agents while other feel that intensive exercise and lifting may cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an appropriate weight loss program is important. These are some with the things you can do and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is essential for general health and will also also keep the urinary track clean.

2. Some studies claim that several ejaculations weekly will help to prevent prostate cancer.

3. Eat red meat without excess. It has been shown that consuming a lot more than four meals of beef a week will heighten the chance of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a suitable diet with cereals, vegetable and fruits to make certain sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most crucial measure to adopt to be sure a healthy prostate is usually to choose regular prostate health screening. If you are forty yrs . old and above, you ought to go for prostate examination at least once annually.

Datum: 13.08.2015

Vložil: Petr

Titulek: Stručně k dopravním předpisům

Rychlosti: obec 50, mimo obec 80, silnice pro motor. vozidla 100, dálnice 130. Celodenní svícení. Povinná výbava kromě autolékárničky a výstraž. trojúhelníku také reflexní vesta a HASICÍ PŘÍSTROJ! Řidičáky si, prosím, vezměte všichni.

Datum: 07.08.2015

Vložil: Petr

Titulek: Dárky

Vemte s sebou každý nějakou drobnost, jako případný dárek pro místní (nebo úplatek), ideální je pivo v plechu apod.

Datum: 19.07.2015

Vložil: Petr

Titulek: Důležité info

Finance s sebou: na dopravu máme vyměněná společná EURa, na ostatní (noclehy, jídlo, vstupné) si vezměte každý s sebou, mělo by stačit 150Eur + rezerva, tedy doporučuji každému 200Eur (kdo chce utrácet více, nebo mít větší rezervu, vezme si víc). Doklady: každý kdo má si vezměte ŘP, měl by stačit OP, nicméně doporučuji raději pas, doklady od vozů, náhradní klíčky, nezapomeňte si vyřídit také pojištění léčebných výloh. Dále přiměřené oblečení a obuv převážně do hor a terénu, hodit se může teplá mikina, čepice a bunda do deště, stejně jako oblečení do horka, čelovka, plavky, základní léky, flastry a obvaz, opalovací krém, sluneční brýle, malý batoh na jednodenní výlety, velký batoh na pár kratších přesunů (prázdný do auta), foťáky, svačiny a pití minimálně do sobotního poledne (PET lahve poté budete používat na doplňování vody), pár paštik a instantních polévek jako železnou zásobu, do každého auta 1 pětilitrový kanystr s vodou (vezmu já a Honza), stan, ....
Sraz v pátek 21.8. v 15.45 na Hlinkách u ruské ambasády-prosím o dochvilnost, bylo by dobré v 16h vyrazit.
P.

Datum: 22.04.2015

Vložil: Petr

Titulek: Perly BiH aktuálně

S potěšením vám oznamuji, že jsou hotovy kompletní plány a itinerář k akci "Perly BiH". Zájemcům mohu poslat mailem v PDF formátu. Finální upravená osa cesty: Banja Luka - Travnik - pohoří Vranica (oblast Prokoško jezero, Nadkrstac) - pohoří Zec - pohoří Bjelašnica (sever) - Sarajevo - klášter Dobrun - Šarganska Osmica (SRB) - NP Tara (SRB) - Višegrad - NP Sutjeska (Trnovačko jezero, Bosanski a Crnogorski Maglič BiH/CRG) - pohoří Bioč (CRG) - Mostar - pohoří Prenj (jih) - pohoří Prenj (sever) - Jablaničko jezero - pohoří Visočica - Boračko jezero - Jajce - Plivska jezera - Martin Brod - NP Una (vodopády) - Bihač - Slunj (HR) - termály (HU) nebo Balaton. V podstatě budeme 9 celých dní v horách, další dny v přírodě, navštívíme pár měst a památek. Celkem nás čeká pouze 2760Km, na cestu počítáme s Beruší a Honza vezme svého elektrobenzína. Je nás 5 (já, Janča, Míša, Honzík a Pavlík), je tedy ještě jedno místo volné - můžete nabídnout někomu známému a bezkonfliktnímu (všem by se snížily náklady cca o 500,-). Tentokrát do nákladů promítneme i mapy, neboť nebyly nejlevnější (jsem ale moc rád, že nám je hodná paní ze Sarajeva poslala - bez nich by to moc nešlo), ale když se rozpočítají, dělá to jen cca 300,- na osobu, což asi každý hravě zvládne. Jako každý rok určujeme zálohu, která odpovídá předpokládaným nákladům na kompletní dopravu a mapy, letos je to 2600,-Kč za osobu (pokud by se nám podařilo najít šestého člověka, tak by ještě z této částky zbyly cca 400,-/os., které by se proměnily na EUR a vzaly s sebou na úhradu dalších společných nákladů. Zálohu zasílejte jako vždy na příslušný účet s identifikací od koho je, do 15.5. Případné dotazy u mě, kdo chce poslat plány na mail, napište si o ně. Létu a cestám zdar, Petr.

Datum: 14.05.2015

Vložil: Míša

Titulek: Re: Perly BiH aktuálně

Poslala jsem zálohu, tak doufám, že Pavlík už také zaplatil:-)
Mončo, ne, že bych ti nepřála Island, ale vážně nechceš vyrazit s námi? :-)

Datum: 14.05.2015

Vložil: Jana

Titulek: Re: Re: Perly BiH aktuálně

Pavel byl málem první. Už z toho měl chudák skoro mindrák :-)

Datum: 18.05.2015

Vložil: Monika

Titulek: Re: Re: Perly BiH aktuálně

Ahoj Míšo,
ne že bych s váma nechtěla. To já zase ráda. Ale tak nějak mě ten Island stále láká o něco víc. Ale dilema je to velké :-).

Datum: 10.06.2015

Vložil: Monika

Titulek: Re: Perly BiH aktuálně

Ahoj,
tak už je definitivně rozhodnuto. Do Bosny s vámi nepojedu, Včera jsme sehnali letenky.

Datum: 13.08.2015

Vložil: Míša

Titulek: Re: Re: Perly BiH aktuálně

Ahojky Mončo, tak krásně užij Islandu a budu se těšit na report :-)

Datum: 05.03.2015

Vložil: Petr

Titulek: Perly Bosny a Hercegoviny

Tak vidím, že zájem o Bosnu by docela byl - Honza, Míša, Janča a já + doufám v účast zkušeného harcovníka Pavla, i když se spíš klonil k Albánii (slibuji, že také ta brzy bude), který pouze standardně nekomunikuje :-). No, chybí mně ještě pár detailů a vylepšení + každým dnem očekávám zásilku ze Sarajeva se třemi novými turistickými mapami bosenských hor, strastiplně sehnaných za podpory jedné hodné sarajevčanky. Plány jsou tak z 85% hotové a musím objektivně říct, že je opravdu kam se těšit - čisté divoké řeky zařízlé v soutěskách se spoustou vodopádů a vývěrů, krásné travnaté i kamenité hory s dobrými přístupy, Maglič na černohorské hranici, 4 národní parky, historická města s úchvatnou, především muslimskou architekturou, jeskyně, kláštery, hrady nad soutěskami, jezera, úzkorozchodná železnice se spoustou tunýlků, ..., a v neposlední řadě výborná kuchyně. Nové mapy a průvodce slibují bezpečný pohyb v terénu, kde se v posledních letech výrazně zlepšila minová situace. Dostatek kempů a horských chat zase nabízí alternativu ke spaní na divoko, a to vše za podobné ceny, jako u nás. Rovněž najetá vzdálenost - 2810km je velmi potěšitelná - oproti minulým letům, kdy se ujeté km pohybovaly mezi 4 a 5 tisíci. Oproti původnímu plánu nám po dotvoření časového a osového itineráře naopak vypadlo moře (někdo bude rád, jiný méně), Kopaonik, Trebevič a Kravica - z časových důvodů, stejně jako Fruška Gora či Kozara - z důvodu menší atraktivity těchto území. Přibilo naopak pohoří Vranica - atraktivní a zmapované, Kraljeva sutjeska, historický Travnik a Bihač, Titova jeskyně u Drvaru a pár dalších drobností. Aktuální přepracovaná osa je taková: Banja Luka - Jajce - Travnik - Kraljeva sutjeska - pohoří Vranica - pohoří Bjelašnica (sever) - Sarajevo - Višegrad - Šarganska Osmica - NP Tara (SRB) - NP Sutjeska a pohoří Maglič - Mostar - pohoří Prenj - pohoří Bjelašnica (jih) - Boračko a Jablaničko jezero - Plivska jezera - Titova jeskyně - NP Una (Martinbrodski slap, Štrbački buk, Troslap, Dvoslap, Ripač) - Bihač - Slunj (HR) - maďarské termály nebo Balaton. Někteří potřebují znát termín, tak tedy : 21.8. (odpo) - 6.9. (večer) 2015. Pokud by někomu z vás, zájemců, termín nevyhovoval, ozvěte se co nejdříve, posun je zatím možný. Do konce března vše doladím a dovylepším a následně zde uveřejníme kompletní informace, poté vás poprosím o závazné přihlašování. Mějte se zatím krásně a přemýšlejte nad účastí :-) (hlavně Pavel :-) ), P.

Datum: 05.03.2015

Vložil: Pavel :-)

Titulek: Re: Perly Bosny a Hercegoviny

Ahojte všichni!
Zkušený harcovník, samozřejmě pojede také, to je přeci jasný :-) a to i přesto, že v Bosně loni byl a toužil po Albánii... nicméně slib beru :-).
Víte co, já v podstatě s váma pojedu kamkoliv, hlavně když je sranda a pohoda :-). Takže já už se těším! Mějte se a čau, Pavel

Takto zvolený termín dlouhodobě vyhovuje (možná vynechám jen v r. 2017 nebo 2018) a Alpy s váma budu jezdit až s děckama :-).

Datum: 09.03.2015

Vložil: Míša

Titulek: Re: Re: Perly Bosny a Hercegoviny

Milý Pájo,
já myslela, že v podstatě pojedeš kamkoliv, hlavně když pojedu i já.... No ale tak tedy nééé. Slzy už jsem si otřela:-D

Datum: 19.03.2015

Vložil: Pavel

Titulek: Re: Re: Re: Perly Bosny a Hercegoviny

Milá Míšo,
to se ví, ale nemohl jsem to tak konkrétně napsat. Co kdybych Tě třeba uvedl do rozpaků :-).

Datum: 21.03.2015

Vložil: Míša

Titulek: Re: Re: Re: Re: Perly Bosny a Hercegoviny

Milý Pájo,
z tebe já jsem v rozpacích neustále :-)

Datum: 12.05.2015

Vložil: Pavel

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Perly Bosny a Hercegoviny

Milá Míšo,
já z Tebe taky... co s tím uděláme? :-)

Datum: 24.03.2015

Vložil: Petr

Titulek: Re: Re: Perly Bosny a Hercegoviny

Tak to jsem rád :-)

Datum: 05.03.2015

Vložil: Honza

Titulek: Bosna

Mě by lákala ta Bosna, ale s dovolenou to bude možná divoké. :-(

Datum: 24.02.2015

Vložil: Monika

Titulek: Letošní akce

Ahoj, já letos také asi nic. Právě jsem se vrátila z Thajska a plánujeme ještě na léto Island. Přidala bych se eventulelně na něco pouze v případě, že by Island padl.
M.

Datum: 24.02.2015

Vložil: Jana

Titulek: Re: Letošní akce

Letos samá exotika :-)

Datum: 25.02.2015

Vložil: Monika

Titulek: Re: Re: Letošní akce

Koukám, že Thajsko je letos nějak v kurzu :-)

Datum: 14.02.2015

Vložil: Míša

Titulek: Bosna ano, Alpy možná

Ahoj lidičky,
já bych určitě chtěla do té Bosny na konci léta. Jestli to bude, tak se mnou můžete počítat na 100%. Co se týče Alp, tam bych taky ráda, ale musela bych přeplánovat dovolenou nebo čerpat náhradní volna... To není problém, jsem pořád fuč, takže jich mám hodně, akorát že my v armádě máme s volnem už téměř střednědobé plánování, tak bych potřebovala vědět termín co nejdřív... Pak se můžu vyjádřit, jestli nebudu zrovna někde pryč...
Doufám, že něco z toho vyjde, už teď se začínám těšit :-D

Datum: 14.02.2015

Vložil: Jana + Petr

Titulek: Re: Bosna ano, Alpy možná

Ahoj Míšo, s termínem je to zatím složitější. Ještě počkáme, zda a hlavně jak se vyjádří ostatní. Jaké termíny by vyhovovaly tobě?

Datum: 11.02.2015

Vložil: David

Titulek: Alpy urcite ano :)

Ahoj,
vzhledem k tomu, ze neplanuji svatbu, dite a ani statebni cestu ;) tak bych se urcite pridal na tyden Alp. Priklanim se k pozdejsimu terminu. Do Bosny a Hercegoviny urcite ne.
David

Datum: 11.02.2015

Vložil: Mia

Titulek: :)

Ahoooj, já letos nic. Za pár dní mám Thajsko, pak s kámoškou Benátky a s Jirkou nás čeká Španělsko a Rumunsko... Snad příště ;). papaaa

Přidat nový příspěvek