28. 12. - 01. 01. 2011 ... Silvestr v Orlických horách - Šediviny

03.11.2011 15:14

Účastíci akce: Jana, Petr, Franta, Lucka, Martin, Hanka, Darča, Zdeňka, Libor, Petra a další.

 

Cenová kalkulace: Cena je domluvena na 6800,- + el. energie, dřevo do krbových kamen a poplatky obci (celkem se předpokládá asi 7800,-Kč), případný přebytek ze záloh (1 000 Kč) bude samozřejmě rozpočítán a vrácen

 

Informace:

Ahoj, dnes jsem závazně objednal náš pobyt v Šedivinách v Orlických Horách od 28.12.2010 do 1.1.2011 (4 noci). Příjezd jsem dohodnul na 13. hodinu, od Brna je vzdálenost asi 165km, cca 3 hodiny jízdy, cca hodina na nákup potravin cestou + rezerva = předpokládaný odjezd z Brna po 8. hodině - přesněji se domluvíme aktuálně před odjezdem.

Chalupa (rekreační domek) se nalézá v malé obci Šediviny (roztroušená malá vesnička po svazích), má velkou zahradu (dostatek soukromí). Kdyby jste snad někdo nevěděli, kde se Šediviny nacházejí, tak je to vesnička, ležící při silnici č.309 z Dobrušky do Deštného v Orlic. Horách. Poloha poskytuje výborné lyžařské a snb možnosti v skiareálu Deštné (5km), Olešnice v O.H. (10km), Říčky v O.H. (23km) a dostatek možností pro běžkování hned za chalupou. Okolí je lemováno zvlněnými kopci CHKO Orlické Hory, lesy, louky, pastviny, ovečky, krávy, ... no  prostě nádhera . Další sportovní možnosti jsou bazén v Dobrušce (otevřen 28. - 30.12. 13-19h), aquapark v Rychnově nad Kněžnou (otevřen 28.12. - 30.12. 8 - 21h. + 31.12. 8-13h) a nová aromasauna v Dobrušce (společná, 28.12. - 30.12. 13 -19 hodin). Bruslení možné na blízkém kačáku, v případě třeskutých mrazů také na říčce Zlatý potok.

Interiér je tvořen kompletně vybavenou kuchyní (vlastní vaření) s obývákem s TV a krbovými kamny (dřevo za poplatek k dispozici), WC, koupelnou se sprchou, lyžárnou, v obýváku je rozkládací dvojlůžko, v patře pak ložnice s velkým dvoulůžkem a druhá velká ložnice s celkem 6 lůžky. Ložní prádlo k dispozici v ceně. U objektu je cca 5 parkovacích míst, velká zahrada obsahuje ohniště, svahy nad chalupou nabízí možnost vyblbnutí se. Vytápění je jednak výše zmíněnými krbovými kamny, druhak pak el. přímotopy a akumulačními kamny. Protože vesnička je spíše taková polosamota (naštěstí ), tak obchod je vzdálen cca 5km (Deštné), restaurace o něco blíž - asi 3km (nemyslím si však, že bychom ji potřebovali).

Zarezervovaný termín pro nás je 28.12. (úterý) - 1.1. (sobota), předpokládaný odjezd z Brna v úterý ráno, návrat v sobotu k večeru (dle domluvy). To nejlepší na konec - cena za tento silvestrovský termín je pouze 6800,- Kč + el. energie.


Spotřeba el. energie by se průměrně měla za tyto 4 noci pohybovat okolo 600,- Kč, takže celková cena cca 7500,- Kč, což znamená, že bude-li nás 8 osob, každý z nás by se měl za ubytování vejít do 1000,- - to je krása, co??!!
 

S sebou doporučuju lyže, snb, běžky, boby, igelity, lopatku na stavění iglú, kvalitní rukavice na stavění sněhuláků, plavky a ručník, balon na fotbal a na snow - volleyball (něco jako beach- volleyball, ale ve sněhu), dobrou náladu, hudební nástroje, zpěvníky, vonné  tyčinky , cukroví (vlastní výroby), oblíbené alko nápoje, víno na svaření, převleky na silvestrovskou párty (já beru převlek č. 82 Jásir Arafat, č. 117 Lubomír Štrougal, č. 24 ožralá boweračka ze šaliny a 77 Pes Baskervillský) apod.


Potraviny a nápoje koupíme po cestě v některém z větších super/hyper/mega marketů.
 

Toť tak asi v kostce vše, případné dotazy směřujte na mě...
 

Petr.

.................................................................................................................................................................................................................

Ještě pár věcí k Silvestru v Orlických Horách:

Vařit budeme společně v kuchyni v domě, zpravidla jednodušší a rychlejší jídla (těstoviny s nějakou omáčkou, míchaná vajíčka, párky nebo klobásy s chlebem, apod.), a to sice večeře + snídaně (kakao, čaj, pečivo, máslo, marmeláda, sýry, salámy, jogurty, ...). Většinu nakoupíme až cestou, pouze něco, co by třeba bylo v akci za dobrou cenu můžeme koupit už dřív a vzít s sebou. Pokud byste si někdo chtěl z jakéhokoliv důvodu vařit sám, nebo se stravovat
individuálně, potřebuju to vědět, kvůli množství nakoupených zásob. Stejně tak napište, jestli máte nějaké jídlo, které vyloženě nesnášíte (čím míň jich uvedete, tím líp), abychom ho mohli zkusit z jídelníčku vymazat. Máte-li nějaké zajímavé návrhy na jídla, sem s nimi...

Pro společné stravování koupíme vše, co bude potřeba na vaření jednotlivých večeří a vše na snídaně (včetně mléka, granka, čaje ), sirup do vody na pití
i přes den, nějaké slané pochutiny a suroviny pro výrobu chlebíčků a podobných blbostí na Silvestra. Pokud někdo budete chtít něco speciálního (např. kávu, ovoce, sladkosti, ...), tak si to budete muset koupit sami zvlášť.

Co se týká alkoholických nápojů - protože má každý rád něco jiného, někdo nepije vůbec a jiný zase chlastá od rána do večera , tak si každý koupí individuálně sám to, co bude chtít a kolik toho bude chtít. (stačí až cestou tam), pokud někdo chcete nějaké speciální nealko nápoje a nestačí vám sirup s vodou, platí o tom totéž.

Mám možnost objednat u kolegy z práce výborné domácí víno z Mikulova - bílé a červené, dá se samozřejmě použít i na svaření nebo namíchání s Colou apod. (o tom se ale kolega vinař nesmí dozvědět, nebo by se chudák obracel v hrobě ). Litr stojí asi 45,-Kč a stáčí ho do 2l nebo 1,5l PET lahví. Pokud máte zájem, napište mi kolik a jakého kdo chcete (ideálně zaokrouhlete na celé 2l nebo 1,5l).

Připomínám, že chalupa je nekuřácká (naštěstí myslím, že nikdo z nás nekouří, že Zdeňko?

Jak jsem psal včera, potřebujeme taky vědět od každého z vás, zda si berete lyže (a kolik), boby, saně, brusle, kytaru, ... a jiná nadrozměrná zavazadla a jestli jedete s námi společně 28.12. ráno z Brna (návrat 1.1. v podvečer), nebo se případně dopravíte individuálně (jen tam, jen zpět, obě cesty ?). S přesným místem a časem srazu se vám včas ozvu.

Nezapomeňte plavky a ručník (určitě minimálně jednou zajedeme do bazénu, případně sauny), teplé oblečení + vybavení na lyže a na blbnutí ve sněhu, vonné tyčinky, léky, které užíváte a vitamíny, dobrou náladu (tu na 1.místě), hudební nástroje a zpěvníky, apod.

Odpovědi na výše uvedené otázky mi pošlete do 15.12. :
1.) společné vaření ANO/NE
2.) jídlo, které nesnášíte a určitě byste ho nejedli
3.) víno - pokud chcete, tak kolik l červeného, kolik bílého
4.) kolik berete lyží a jiných nadrozměrných zavazadel a jaké konkrétně
5.) doprava společná nebo individuální (tam, zpět, obě cesty)

Pokud máte nějaké otázky, tak je připište, možná vám na ně odpovím .

Nezapomeňte, death-line pro odpovědi je 15.12. do večera.

Díky, pěkné předvánoční dny a hlavně klídek - žádný shon, Bary.