12. 03. 2011 - 13. 03. 2011 ... Degustace vínečka v Mutěnicích

03.11.2011 15:17

Účastníci akce: Petra, Lukáš, Petr, Jana, Franta, Lucka, Martin, Hanka, Jirka, Iva
 

Cenová kalkulace: 700 Kč za degustaci, občerstvení, nocleh + doprava do Mutěnic a zpátky ( Brno - Valtice je 8 zón (repsl. 10 pro ty, co nemají šalinkartu). Cena s univerzální jízdenkou je 50,4 Kč (reps. 61,6 Kč). Skupinová jízdenka by v případě 8 osob vyšla srovnatelně, nemá cenu řešit. Lednice - Mutěnice je 5 zón (tj. 33,6 Kč). Cesta tam nás bude stát 84 Kč. Zpátky z Mutěnic pak můžeme jet buď v 8:31 nebo v 10:31. Celkem projedeme 7 zón (reps. 9), takže cena bude 44,8 Kč (50,4 Kč.)
 

Informace:

 

 Ahojky,

takže ke sklípku se už vyjádřili všichni a téměř jednoznačně vyhrály Mutěnice. U paní Mokrušové jsem tedy termín z 12. na 13. 3. potvrdila - 10 míst na
degustaci, 9 spících osob, začátek degustace je v 18:00 h. Postelí je tam max. 10 (podle údajů na stránkách), takže už ani dalším lidem neříkejte.

S paní Mokrušovou jsem se dohodla, že v ceně 700 Kč nám kromě občerstvení, noclehu a degustace připraví i nějakou jednodušší snídani a topit nám určitě také budou, takže nakonec to nevypadá tak špatně, ne? Ještě ty, kteří si nepročetli stránky upozorňuji, že ložní prádlo včetně ručníků je také v ceně.

V sobotu bychom před sklípkem mohli jet někam do okolí na společný výlet. Předpokládám, že vélká většina účastníků této akce se sejde u Petra 1. 2., takže se domluvíme tam - kam na výlet + způsob dopravy. Vím, že Petra s Lukášem na výlet jet nemůžou, takže s těmi bychom se pak sešli přímo v Mutěnicících.
 

Pokud někdo nakonec nebude moct dorazit, bylo by vhodné, aby si za sebe našel náhradníka.
A ještě jedno připomenutí - společenské hry a dobrou náladu sebou :-)
 
Jana
..............................................................................................................................................................................................

Plánovaný výlet před sklípkem:

Památky LVA sice předpokládám všichni znáte, ale určitě si rádi část stavbiček opět prohlédnete. Navíc se jedná o velmi nenáročný pochod v lesích, téměř bez převýšení. Výlet je naplánovaný - Valtice - Lednice - Břeclav. Z Brna se bude vyjíždět v 10:36, přestup v Břeclavi na osobák do Valtic, na místě budeme v 11:46. Pak máme necelých 5 hodin na to, abychom zvládli cca 15 pohodových km. Po trase navštívíme zámek ve Valticích, Kolonádu na Rajsně, Rendez-vous, sochu Sv. Huberta, Tři Grácie, Nový Dvůr, pokud bude zájem a čas, můžeme udělat malou odbočku na Appolonův chrám nebo Rybniční zámeček, pak Zámek v Lednici. Víc nám už asi nevyjde. Pokud přece, tak můžeme zabrousit do zámeckého parku v Lednici. Jestli by byl z vaší strany zájem a chtěli byste více času strávit ne ve Valticích, ale přímo v Lednici, tak vynecháme Valtický zámek a Kolonádu a půjdeme z nádraží přímo do Lednice. O tomto se můžeme pobavit až po cestě ve vlaku.

Z Lednice budeme odjíždět v 16:30 busem do Břeclavi (příjezd v 16:48). V 17:28 budeme vlakem vyrážet směr Hodonín, kde v 18:17 nastoupíme na autobus do Mutěnic. Příjezd je v 18:31.

Pokud by se někdo z vás výletu účastnit nechtěl, tak mi prosím dejte vědět. V tomto případě byste mohli jet z Brna v 16:14 (příjezd do Mutěk v 17:29) nebo pak přes Břeclav a Hodonín společně s námi (odjezd z Brna 16:36, v Břeclavi by přistoupili ostatní).

Původní domluva s majiteli sklípku byla, že přijedeme v 18:00. Vzhledem k našemu programu dohodnu posunutí termínu na 19:00.

Na víkend zatím hlásí oblačno a přeháňky. Je to ale daleko, takže se vše může změnit. Pokud by bylo škaredé počasí, tak bychom nejspíš všichni vyrazili přímo z Brna do Mutěnic. Když už ale posunu termín na 19:00, vracet jej nebudu, ať nepůsobíme za totální blázny. V Muťkách bychom byli už v 17:30, museli bychom se tu hoďku a půl nějak zabavit. Cesta přes Břeclav by byla dost zbytečná a cenově nákladnější.

Kromě dobré nálady a chutě na vínko s sebou vemte společenské hry. Kytaru vzít můžu, vyložila bych ji v Břeclavě po cestě do Valtic, ale opravdu moc hrát neumím, takže nevím, jestli to není zbytečné zavazadlo.