10. - 12. 2. 2012 ... Únorové lyžování na Staroměstsku + informativní víkend - plány na léto 2012

13.02.2012 20:33

10. - 12. 2. 2012 ... Únorové lyžování na Staroměstsku + informativní víkend - plány na léto 2012

11.04.2011 17:53

10. - 12. 2. 2012 ... Únorové lyžování na Staroměstsku + informativní víkend - plány na léto 2012, přihlašování do 22. 1. 2012, záloha není

PŘIHLÁŠENÍ

P.č. Jméno přihlašované osoby Pojedu v případě
1. Petr b)
2. Honza b)
3. Monča b)
4. Lucka b)
5. Martin b)
6. Pavel b)
7. Jana II b)
8. Pavel II b)
9. Lenka b)
10. Ondra b)
11. Jirka b)
12. Jana b)
13. kámoška od Jany II b)
14. Petra N. b)
15. Honza II b)

 

INFORMACE

Ahojky, se svolením majitele chaty (díky Honzo :-), vás zveme na, doufám, lyžovací víkend na Staroměstsko. Kromě sportovních aktivit, které budou upraveny dle situace - lyžování, běžkování, turistiky a večerních her ... bude víkend zaměřený také na představení plánovaných letních dovolených na tento rok - Polské národní parky, Ukrajina a Alpy. Bylo by fajn, kdybychom se sešli v co nejhojnějším počtu. Pokud máte kamarády, které by naše akce mohly také zajímat, tak je vezměte s sebou (prosíme ale jen pohodové lidi, kteří jby mezi nás zapadli). Zvaní jsou samozřejmě i ti, kteří s námi chějí jen strávit společné chvíli, jako třeba nastávající maminky a zasloužilí otcové :-).

Odjezd v pátek 10. 2. 2011 kolem 16:00 - 16:30, návrat v neděli ve večerních hodinách.

Na dopravě - auta, spaní (při větším počtu budou možná potřeba i spacáky) a další podrobnosti dohodneme následně podle počtu zájemců.

Petr a Jana

========================================================================================================

NOVÉ DŮLEŽITÉ INFORMACE

Zdravím všechny "členy" a přátele SCčka. Pomalu, ale jistě se nám blíží naše společná víkendová akce v Jeseníkách. Vzhledem k tomu, že co se týče počtu, tak jsme se rozrostli do roměrů malého zájezdu, je potřeba dořešit několik záležitostí. Vím, text je obsáhlý, ale důrazně žádám o pečlivé přečtení, jsou zde podstatné informace.

1) Odjezd je plánovaný od 16 hodin od Ruské ambasády, z Brna nás pojede 15 – tj. 4 auta (Petr, Honza, Pavel, Ondra). Pavel má na lyže rakev, Ondra a Honza nosice. Už teď víme, že min. jedno auto bude odjíždět nejdříve v 18 hodin (David, Lenka, Ondra), zbytek, pokud nebude mít stejný problém, tak v 16. Bylo by dobré, aby alespoň 1 člověk z auta, které pojede v pozdější várce, znal cestu na chalupu – připadám v úvahu já (Jana) nebo Monča . Mně osobně je to jedno, záleží na domluvě. Na stránkách SCčka jsem otevřela diskusi k cestě, takže napište tam, kdo by chtěl ještě jet později.

Do diskuse lyže uveďte, kolikatery budete brát a jaký druh - např. 1x běžky, 1x sjezdovky

2) Program:
denní program na sobotu a neděli necháme víceméně na vás. Je několik možností – běžkovat, sjezdovat, procházkovat nebo se jen tak poflakovat na chalupě. Na lyžování je nejvhodnější ski areál Paprsek, kde se nachází sedačková lanovka a sjezdovka 1 km dlouhá, převýšení 200 m. Podle dnešních informací je zde úžasných 140 cm sněhu. O cenách se více dozvíte tady: https://www.paprsek.net/vd/cenik_j.php. Ač jsme hleděla, seč jsem mohla, tak jsem nezjistila aktuální otvírací dobu, ale předpokládám, že tak od 8:30 – 9:00. Z Paprsku vede také několik běžkařských stop. Ještě jedna úžasná věc na tomto místě – chata Paprsek je vyhlášená svými borůvkovými knedlíky, které opravdu vřele doporučuji :-). Zájemci nebo dříve unavení lyžaři se také mohou vydat do Šumperka do aquaparku. AQUACENTRUM ŠUMPERK, Lidická 81
bazén: SO 10-21.30, NE 10-21.00 40,-Kč/hodina nebo 55,-Kč/neomezeně
sauna:SO i NE společná 14-21.00, 120Kč(studenti 100Kč)/ 2,5 hodiny, v ceně je prostěradlo i ručník! Kdo se bude chtít něčeho z tohoto účastnit, tak se přihlásí v pátek večer, v sobotu zjistíme, zda je nutné provést rezervaci. Pokud o bazénu uvažujete, nezapomeňte si proto plavky!
V sobotu od 19 hodin (upraví se dle domluvy) budeme mít všichni sraz na chatě a Peťa nás bude lákat na jeho perfektně naplánované dovolené, které musí nadchnout snad každého a věřte, že nebudete vědět, kam jet dřív :-). Pokud zbude čas, můžeme si pak zahrát společně nějakou hru.

3) K pobytu na chalupě: chalupa je umístěna víceméně na samotě https://www.mapy.cz/#x=16.958460&y=50.162010&z=12&t=s&q=%C5%A1t%C4%9Bp%C3%A1nov&qp=16.889308_50.152506_16.939788_50.172542_13 v zaniklé obci Štěpánov cca 2 km od Starého města pod sněžníkem. Vhledem k tomu, že komunikace není v zimě udržovaná, a podle současných informací leží u chalupy více než 0,5 m sněhu, budeme muset ty 2 km šlapat pěšky. Nabalte se proto prosím co nejúsporněji do krosen. Lyže se nechají v autě, auta budeme odstavovat do prostor pily – budou v uzamčeném areálu … zajistí Honza. V chalupě se topí v každé obytné místnosti dřevem. Je zde plně vybavená kuchyňka s plynovým sporákem, rychlovarná konvice. Takže pro zájemce, kteří rádi vaří je i pro tuto aktivitu prostor. Chalupa bude dost vymrzlá – po příjezdu očekáváme několik stupňů pod nulou a bude min. do soboty trvat, než se promrzlé zdi trochu ohřejí. Vemte proto prosím dost teplého oblečení i na spaní. Na chalupě v zimě v koupelně neteče voda - mytí buď v bazénu nebo se ohřeje voda do lavoru. Tekoucí voda bude v kuchyni - je ale přííííšerně studená. Záchod je normálně splachovací - pokud nebude zamrzlý :-), což ze začátku asi ano. V chalupě je elektřina.

4) Spaní – v chalupě se nachází spaní na postelích pro 5 lidí, 2 lidé na matracích, které jsou položeny na zemi, na posteli budou určitě spát – Honza, Monča, Franta s Lenkou. Zbytek budeme na zemi, proto si všichni ostatní vemte spacáky. Z jedné místnosti uděláme velkou veřejnou lehárnu.

5) Jídlo – na páteční večeři a sobotní snídani si každý nakupte. V sobotu ráno parta, která pojede lyžovat koupí čerstvé pečivo na večeři a další den na snídani ve Starém městě ( objednáme pro všechny dopředu), mají moc mňam buchtičky různě plněné :-) a další pochutiny. Od každého vezmeme něco. Něco k tomu si ale každý raději vemte už z domu.

6) Odjezd zpět se domluví na místě – někdo bude chtít jít ještě lyžovat, někdo naopak bude chtít jet dopoledne domů.

Toť zatím vše, o novinkách budeme včas informovat.
 
Prosím o rozeslání mailu kamarádům, které jste pozvali. Také jim pošlete odkaz na stránky SCčka, aby se mohli vyjádřit do připravených diskusí.